joi, 12 ianuarie 2012

Top 10 companii multinationale in Romania pentru comunitatea LGBT

    Ei bine dragilor se pare ca in Romania exista si companii "gay-friendly", adica companii ce nu au nici o problema in a angaja persoane ale comunitatii LGBT.
    Cei de la Newz.ro au cautat si au gasit care sunt companiile din Romania ce ofera conditii de munca normale, locuri de munca unde oamenii sunt acceptati fara a fi judecati in fuctie de orientarea sexuala.

   In urma raportului "Corporate Equality Index" emis de Stonewall in decembrie 2011, s-a constat ca in Romania exista totusi companii care ofera la locul de munca egalitate de sanse precum si aceleasi conditii de munca indiferent de orientarea sexuala a angajatului.
    La baza raportului au stat mai multe criterii in urma caruia s-a stabilit un Top 10 al companiilor multinationale "gay-friendly" din Romania. Printre criteriile de care s-a tinut cont s-au enumerat: companiile sa aiba politici interne anti-discriminare si chiar sa ofere cursuri de 'diversitate' referitoare la orientarea sexuala; companiile sa ofere consultanta si chiar sa acopere o parte din tratamentele medicale necesare in unele cazuri (cum ar fi terapii hormonale); companiile sa ofere asigurare medicala si pentru partenerul de acelasi sex al angajatului; companiile sa investeasca in promovare in cadrul evenimentelor gay; companiile sa aiba un proiect public de responsabilitate sociala in acest sens.
   In urma raportului Stonewall, cei de la Newz.ro au facut un clasament al companiilor din tara noastra:

1. Ernst & Young

2. Accenture
3. IBM
4. AIG
5. Cargill
6. HP
7. Citigroup
8. P&G
9. Ford
10. Whirlpool

   Stonewall a organizat Miercuri, 11 ianuarie, o festivitate de premiere a companiilor care s-au clasat primele in topurile lor stabilite pentru mai multe industrii, festivitate la care Ernest & Young a primit diploma de "Cel mai bun angajator pentru homosexuali".
   Mentionez ca acesta este primul top facut  in Romania legat de companiile multinationalele care ofera conditii egale si chiar speciale pentru LGBT.
   Voi ce parere aveti despre acest top? Mai stiti si alte companii "gay-friendly"?



sursa: Newz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus