marți, 3 ianuarie 2012

Personaje gay in seriale ...

  Acum cativa ani nu prea existau personaje gay in seriale, exceptie facand Steven Carrington din Dynasty, dar acest personaj se va vindeca in mod miraculos de homosexualitate devenind heterosexual. La inceputul anilor '90 intalnim ceva personaje cu iz gay in Friends si tot in aceea perioada isi fac debutul Ellen si Will&Grace, cele doua seriale fiind socotite seriale pionerat.
    Spre sfarsitul anilor '90, inceputul anilor 2000 paleta de personaje gay din seriale este mai mare, astfel de personaje intalnind in Sex and the City, Grey's Anatomy, House sau The Tudors sau chiar in Spartacus.
    In anii 2000 isi face debutul pe micul ecran primul serial gay Queer as Folk, socotiti un fel de serial icon al comunitatii LGBT si L-World sau mult mai noul GayXemple. 

   Asadar in ultima perioada exista destul material pentru un top sexy-cool al barbatilor gay de pe micul ecran.
   Unul dintre cele mai complexe personaje gay de pe micul ecran este David Fisher din Six feat Under, el luptandu-se mai intai cu procesele de constiinta legate de "coming-out" si mai apoi cu problemele reale legate de viata dintr-un cuplu gay, partenerul sau un politist de culoare fiind un personaj cat se poate de interesant. Personajul lui David Fisher este un personaj profund si interiorizat, care datorita aspectului de baiat linistit si timid te-ai astepta sa faca numai lucruri conventionale, insa acest lucru nu se intampla absolut deloc.
   Un alt personaj ce intruchipeaza o multime de stereotipuri negative, vinde droguri, ocazional se prostitueaza, este rautacios cu cei din jur, dar si gateste foarte bine, este inteligent si amuzant, are atitudine si stie sa aibe griaja de el este Lafayette Reynolds din True Blood.
   Stiti care este votat de foarte multa lume drept cel mai hot personaj gay de pe micul ecran? Este un personaj considerat de foarte multi privitori  foarte chipes, arogant si sexy, are o gramada de aventuri si nici un regret. Aflam mai tarziu totusi ca are inima buna, dar ca nu vrea ca nimeni sa afle asta. De multe ori criticat pentru ca infatiseaza stereotipuri negative legate de gay. Ei bine si pe langa toate astea personajul nostru lucreaza in advertising unde mai are si succes. Da este vorba despre Brian Kinney din Queer as Folk.
   Chris Keller din  Oz, este genul de personaj  nebun, violent dar in acelasi timp sensibil si fermecator.
   Jack McFarland din Will and Grace este egoist si arogant, superficial si rautacios si, pe deasupra, e obsedat de divele culturii pop. Suna cat se poate de rau. Multi au criticat pesonajele gay din Will and Grace, spunand ca Will e plicticos si amorf, iar Jack, strident si stereotipic.
   Kevin Walker din Brothers and Sisters este avocat si gay declarat atat in familie cat si la slujba. Este un personaj credibil, cu probleme si responsabilitati reale, foarte atasat de familie si de munca sa. Un tip obisnuit cu probleme destul de grele, dupa moartea tatalui sau.
   The Tudors este un serial care a avut cateva scene gay destul de fierbinti. In serial apare personajul Mark Smeaton. Muzician de curte si maestru de dans, Smeaton este, conform istoriei, unul dintre favoritii lui Anne Boleyn, care a fost fortat sa depuna marturia care a condamnat-o la moarte si a fost executat el insusi pentru tradare si adulter. Smeaton este considerat homosexual in serial si intretine o relatie cu George Boleyn. In ciuda destinului tragic, look-ul lui Smeaton in costum elisabetan si talentele sale pentru muzica si dans il fac un personaj de top.
    In panoplia personajelor gay de pe micul ecran avem si un mafiot, un baiat rau cu infatisare neplacuta si foarte fioroasa, este vorba despre Vito Spatafore din  The Sopranos.
    Personaje gay foarte bine conturate mai gasim si in Desperate Housewives, Glee sau in 90210 sau Modern Family.
     Si televiuziunile din Romania au incercat sa introduca personaje gay primul dintre ele fiind Remus din Secretul Mariei, urmat de un personaj destul de meteoric in Cu un pas innainte sau cu Angela un transexual din Om sarac, om bogat.
   




 



2 comentarii:

  1. "lista" asta, căci este doar o listă nu are nicio legătură cu poziționarea unor personaje sau a unor seriale pe planeta asta. "Will & Grace" , ba mai mult și "Queer as Folk", au schimbat lumea televiziunii și au adus lumea gay în deplina atenție a televiziunii și a audienței. Probabil că și tu ești între cei 0.01% gay care au criticat W&G, de vreme ce poți să spui că Will este plicticos sau Jack este doar un supeficial arogant...după cum GayeXample nu are ce căuta aici...

    Cred că ar trebui să vezi mai multe dintre aceste seriale și să te documentezi mai multe înainte de a scrie. Doar atât!

    Începe de aici http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_television_shows_with_LGBT_characters ... altfel, numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna,
    nu nu ma aflu printre cei care au criticat sau nu un anumit serial sau personaj ... ceea ce am scris este facut dupa un studiu dupa mai multe forumuri si articole de specialitate ... oricum iti multumesc de link ...

    RăspundețiȘtergere

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus