miercuri, 11 ianuarie 2012

Papa, criza economica, Ungaria si casatoriile intre persoanele de acelasi sex ...

      Zilele trecute o declaratie facuta de Papa Benedict al XVI-lea a facut inconjurul planetei si a impartit societatea in doua. Declaratie facuta se referea la persoanele LGBT si din punctul de vedere al Sanctitatii Sale si al Bisericii Catolice viitorul omenirii este amenintat de casatoriile intre persoanele LGBT.
      Declaratie a fost adresata membrilor corpului diplomatic acreditati la Vatican si face apel la fiecare societate in parte pentru a-si educa copii in "spiritul crestin", educatie fiind insotita de sustinere si indrumari speciale.

      Biserica Romano-Catolică, care are 1,3 miliarde de membri la nivel global, propăvăduieşte ideea că în timp ce tendinţele homosexuale nu sunt păcătoase, relaţiile homosexuale sunt condamnabile, iar copiii ar trebui să crească într-o familie tradiţională, formată din tată şi mamă. Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în câteva state din Europa, printre care Spania şi Olanda. Bisericile care au acceptat căsătoriile homosexuale au fost excluse din Catolicism.
    Ei bine se pare ca unele guverne sunt dispuse sa faca anumite compromisuri pentru a face pe placul UE si FMI si a scapa de criza financiara, sau asa cum este cunoscuta in ultimul timp asa numita "criza a datoriilor".
    Unul dintre statele care este pregatit sa faca compromisuri este si Ungaria, statul confruntadu-se cu o criza economica majora, fiind la un pas de faliment. Asadar statul maghiar este pregatit sa ridice interdictia casatoriei cuplurilor intre persoanele de acelasi sex.
   La ultima revizuire a constituţiei maghiare, a fost introdus un paragraf care descria căsătoria drept o uniune între un bărbat şi o femeie, menţiune ce nu pare a fi pe placul Bruxelles-ului.
   Prin urmare pentru unele persoane criza financiara are si efecte pozitive, caci pana la urma nimeni nu poate hotara ce este normal si anormal, iar membrii comunitatii LGBT din Ungaria vor putea avea sansa la drepturi egale ca si persoanele heterosexuale.
    Oare Biserica Catolica din statul vecin ce parere are?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus