joi, 26 ianuarie 2012

Cand o sa ma fac mare o sa ma fac ... mesaje socante intr-o campanie antidiscriminare.

        In copilarie cu totii am fost nevoiti sa raspundem intrebarii "Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?" si cu totii am zis ca vrem sa ne facem doctori, pompieri, profesori sau orice alta meserie. Dar cum ar fi sa intrebam un copil ce vrea sa se faca cand o sa fie mare si el sa ne raspunda ca vrea sa se faca cersetor sau ciorditor? Copilul pe care il inttrebi ce vrea sa devina cand o sa fie mare sa iti raspunda "Cand o sa ma fac mare vreau sa ma fac hot!"

     Ei bine da, acest raspuns poate fi un raspuns pe care este posibil sa il primim, iar acesta este unul din mesajele care apare pe mai multe bannere din tara. Bannerele fac parte dintr-o campanie agresiva antidiscriminare,campanie ce poarta numele de "Copiii romi visează ce-i lăsăm noi să viseze", campanie organizata de ActiveWatch-Agenţia de Monitorizare a Presei.
     Mircea Toma a declarat pentru Pagina de Media“Este o campanie care se adresează nonromilor, majorităţii publicului. Campania încearcă să-i pună pe români în faţa efectelor pe care le are percepţia stereotipă negativă faţă de romi. Pentru că dacă eu privesc acest copil ca pe un cuţitar rom, şansele acelui copil sunt în mod real limitate"
   Mesajul campaniei a plecat de la faptul ca daca majoritatea oamenilor vad in tine un rebut, automat si sansele tale de a depasi aceasta conditie sunt limitate deoarece asa cum suntem perceputi de societate ne influenteaza destinul profesional. Deasemenea campania are si o componenta de evenimente speciale prin amplasarea unor studiouri unde au fost lasati sa se joace cativa copii rromi, iar trecatorii au fost intrebati ce cred ca vor ajunge acesti copii. Raspunsurile lor in filmuletul de mai jos.




   Mai multe detalii despre campanie pe Pagina de Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus