miercuri, 4 ianuarie 2012

Sistem unic de tarifare pentru transportul public din Bucuresti

   Incet incet se pare ca si dulcele nostru Bucuresti se alinieaza marilor metropole europene si se pregateste ca pana la 1 iunie sa introduca un sistem unic de tarifare pentru calatoriile cu RATB, Metrorex, CFR Calatori partea Regionala si operatorii de transport privati.
   "O să încercăm să avem tarife unice, un sistem de tarifare unic, care se va aplica tuturor operatorilor de transport public din zona metropolitană. Vorbim aici de operatorii de transport privaţi, de RATB, Metrorex şi de CFR Călători, partea regională", a declarat Adrian Crit, directorul general al Autorităţii Metropolitane de Transport Bucureşti, pentru Mediafax.

   Se pare AMTB vizeaza biletele si abonamentele combinate pentru toţi operatorii de transport, modalităţile de calcul al preţului integrat şi distribuirea veniturilor rezultate, precum şi integrarea reţelelor de vânzări, urmand ca in urma acestui proces un posesor de card activ RATB sau Metrorex sa beneficieze de facilitatea de a circula pe orice mijloc de transport, incarcand diferite tipuri de abonament.
   "Tarifele le stabilim împreună cu operatorii, noi nu intrăm în zona de competenţă a tarifului stabilit de operatori, dar pe tarife unice, pe tarife de colaborare, de asociere între operatori, vom avea competenţe reale", a arătat Criţ.
    "E posibil să fie 1 iunie, în condiţiile în care strategia de integrare tarifară cred că poate fi pusă pe masa doamnei ministru al Transporturilor până la sfârşitul lunii februarie. Ar mai rămâne câteva luni în care practic să vedem cum funcţionează acest sistem şi să-l testăm", a afirmat Criţ.
    "Ne bazăm pe un sistem existent, nu venim cu un sistem nou, ar fi ridicol să zicem că inventăm şi venim şi aruncăm nişte bani pe fereastră pe un sistem nou", a decalarat Adrian Crit pentru Mediafax.
   Proiectul de înfiinţare a unei autorităţi pentru toate tipurile de transport public - cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze sau trenuri regionale - a fost anunţat în martie de Anca Boagiu, şi asumat de autorităţi în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

sursa: Mediafax
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus