miercuri, 31 august 2011

Plaje pentru nudisti in Romania

    Chiar daca vara este pe sfarsite ( de fapt e ultima zi de vara ) m-am gandit sa scriu despre plajele de nudism din Romania , recunosc ca ideea mi-a venit dupa ce am vazut pe diferite site-uri si bloguri tot felul de topuri ale plajelor pentru nudisti din intreaga lume , dar ce facem cu cei care nu isi permit sa plece intr-o calatorie in afara tarii , dar vor sa fie in comuniune cu natura , vor sa se simta liberi si nu au nici un fel de inhibitii , vor sa faca baie in mare , sa innoate sau sa se plimbe pe malul marii fara nici un fel de accesoriu vestimentar si asa cum am mai zis nu isi permit o escapada in afara tarii ... Nimic mai simplu decat sa le recomandam plajele pentru nudisti din a noastra tarisoara ...
    Nudismul sau naturismul este o mișcare culturală care promovează practica nudității sociale în spații publice sau private.Mișcarea include mai multe variante, principalele fiind "nudismul" și "naturismul".
    Una dintre plaje este cea de la Sulina , este drept ca plaja pentru nudisti nu este delimitata de cea pentru textilisti , dar nudistii sunt bineveniti deoarece spatiul este destul de mare , iar turistii foarte putini .
   Un alt loc recomandat celor care vor sa se simta liberi este plaja de la Sfantu' Gheorghe unde desi plaja este foarte lunga si prietenoasa cu practicantii nudismului singura problema ramane accesul dificil, dar acesta garanteaza si un plus de intimitate.
   La Gura Portitei  se ajunge ceva mai usor fata de destinatiile amintite anterior. Puteti parca masina la Jurilovca,  apoi treceti lacul cu barca si, imediat dupa complexul turistic unde nudismul nu este permis, se intinde o plaja lunga, putin lata, unde foarte rar se vede cate un suflet de om. Puteti face nudism in deplina liniste.
   Pentru moment la Vadu si Corbu nudistii pot sta fara fara grija la soare. Anul viitor, s-ar putea sa nu mai fie valabile aceste destinatii pentru turisti amatori de nudism , cele doua localitati bucurandu-se de o promovare excesiva printre cei dornici de o excapada la mare , fie ei textilisti sau nu .
    Mamaia este o statiune foarte mare, aici nu exista o plaja dedicata pentru nudisti. Singurul loc unde se putea face plaja era intre Navodari si Mamaia, dar aici zona s-a dezvoltat destul de mult. Turistii care fac nudism aici nu mai au intimitate, asa incat ati putea alege o alta destinatie , dar daca totusi daca preferati sa faceti nudism in Mamaia , plaja se afla imediat dupa Fratelli Beach sau H2O .
    O statiune care se bucura de o traditie in randul nudistilor este Eforie Nord .Astazi in aceasta statiune se poate preactica nudismul doar pe o bucata de plaja situata intre Eforie Nord si Eforie Sud ( in jurul cazarmei scufundate ) , insa fara prea multa intimitate, din cauza multiplelor constructii care au aparut.

    O regiune mai putin cunoscuta dar foarte apreciata de turistii cu ceva ambitie se afla  la sudul Eforiilor, in dreptul satului Tuzla. Ca sa ajungi pe faleza trebuie sa o iei pe miriste, insa plaja stancoasa care ti se ofera merita tot efortul
    Golful Francez din Costinesti nu cred ca mai are nevoie de vre-o prezentare , cu totii stiind ca aceea zona este o zona frecventata de adeptii nudismului .
    In Nordul Olimpului s-a practicat nudismul inca de la construirea primelor hoteluri: fiind o statiune dedicata cu precadere elitelor, acestea aveau, fireste, gusturi exclusiviste, printre care si grija pentru un bronz uniform... Un pic mai jos, intre Neptun si Jupiter, se pare ca subzista si este inca apreciat unul din vechile solarii ale regimului comunist.
   Intre 2 Mai si Vama Veche adeptii nudismului se amesteca cu textilistii .  In Vama Veche, rareori se mai vad nudisti in mijlocul localitatii , insa daca va aflati in Vama Veche si vreti sa aveti intimitate pe plaja , va puteti bucura de aceasta mergand catre margini ori pe bucata de nisip dintre 2 Mai si Vama.
     De retinut este faptul ca in Romania nu prea exista plaje adresate nudistilor , ci numai zone salbatice ori plaje mixte , insa cele mai placute raman plajele din afara asezarilor unde adeptii nudismului sunt feriti de ochii curiosilor si de chicotele celor care nu sunt destul de "open mind" incat sa ii inteleaga pe cei care vor sa se simta cu adevarat liberi .
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus