miercuri, 16 noiembrie 2011

Romania ... plai de dor si ... scandaluri ...

    Zilele astea ma aflu la Cluj Napoca, frumos oras, frumosi oameni, arhitectura si mai frumoasa. Si cum ma tot plimb eu prin acest mirific oras  ( da mie personal imi place foarte mult ) descopar locuri noi si interesante, cluburi, baruri si strazi de poveste.
   Dar sa revenim la ideea initiala despre care vroiam sa scriu si anume ca zilele astea la Cluj are loc festivalul S.F.G., festival care desi se vrea unul international nu este deloc promovat, probabil si datorita genului de filme care ruleaza in cadrul festivalului si anume filme cu tematica L.G.B.T., si probabil ca nimeni nu vrea sa se asocieze cu comunitatea gay ( exceptie P.S.I. Romania ), iar la primarie toti erau prea ocupati cu scandalul Apostu ( exagerez putin ).
Nu vreau sa vorbesc despre cum mi se pare mie organizarea festivalului caci e doar parerea mea, sau cum au fost puse evenimentele si asta din cate am inteles dupa o discutie cu unul dintre membrii staff-ului este o problema si pentru ei caci o parte din evenimente au fost puse la ore inadecvate pentru ca publicul sa aiba timp sa ajunga la ambele locatii.
 Ok avem una bucata festival de film  gay, repet international, promovare mai spre deloc insa nu ne lipseste acest aer pur mioritc care este prezent la mai toate festivalurile din a noastra scumpa tara si anume ... SCANDALUL ... caci o serie de articole aparute in blogosfera gay sunt o sursa teribila de "celebritate" ( a se sesiza ghilimelele ), lucru dobandit mai mult sau mai putin pe drept.
   Si cum ziceam mai devreme nici un festival fara scandal in Romania, in urma scandalului iscat taberele s-au impartit in doua, deoarece fiecare tabara are punctul ei de vedere foarte bine definit.
    Ceea ce mi se pare si mai interesant sunt comentariile ce apar in urma articolelor aparute in spatiul virtual gay, caci se pare ca aruncatul cu noroi in altii atata timp cat parerea lor nu corepunde cu a noastra este un soi de "sport national".
   Ok, sunt de acord cu faptul ca IdG ( caci de la un post de pe  acest blog a pornit totul ) a exagerat cu afirmatiile mai mult sau mai putin jignitoare la adresa organizatorilor festivalului, si poate ca punctul lui de vedere asupra organizarii este un punct de vedere pur subiectiv, insa comentariile ( o parte din ele sa ne facem intelesi ) sincer lasa de dorit si ma fac sa ma reintorc cu gandul acum cateva luni cand un domn era foarte suparat ca Alex Leo Serban nu si-a facut publica orientarea sexuala, si revin la ceea ce am zis si atunci "De ce as vrea sa ma identific cu o comunitate care nu face altceva decat sa te puna la zid mai rau decat persoanele heterosexuale?" Pe de alta parte nu trebuie uitat faptul ca acel blog/site este unul personal deci autorul are voie sa scrie absolut tot ceea ce gandeste, intr-adevar fara a jigni pe cineva si de a prezenta si probe concrete asupra afirmatiilor facute.
   Deasemenea pozitia lui Robert de la DarkQ, la care -a facut referire mai mult sau mai putin direct, cat si a organizatorilor mi se pare de apreciat si bravo lor ca nu s-au lasat "tarati prin noroi"
   Deci felicitari inca o data, caci traim intr-o tara mirifica care nu se dezminte si exact asa cum ziceam si in titlu traim in  Romania ... plai de dor si ... scandal ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus