sâmbătă, 18 februarie 2012

Via Evz ... drama unei fetite infectate cu HIV ...

        Nu este un post scris de mine ... insa l-am citit si m-a impresionat ... este drama unei fetite, o fetita maturizata innainte de vreme, o fetita care a avut nesansa sa fie seropozitiva ... Mai jos va las sa cititi intreg articolul ...
 
        "Se numeşte Iuliana C., are 13 ani şi locuieşte în mica localitate Oltina din judeţul Constanţa, vestită pentru vinurile sale, dar şi pentru coloniile de şerpi care sălăşuiesc în împrejurimi. Până la un punct, viaţa Iulianei seamănă cu viaţa altor sute şi mii de oameni din zonă: provine dintr-o familie numeroasă, cu opt fraţi răspândiţi prin lume, şi locuieşte cu tatăl său într-o casă mare şi rece. În urmă cu 4 ani, la puţin timp după ce mama sa a murit, fetiţa a aflat că este infectată cu virusul HIV.

     Când i-a spus doctorul prima dată că are HIV, Iuliana a smiorcăit câteva minute- mai mult de spaima pe care a văzut-o pe chipul tatălui său, apoi s-a liniştit şi a plecat spre casă. Şi-a văzut de trai, cu aerul că, dacă moare, oricum mai are în rezervă vreo şase- şapte vieţi. Şerpii care au vizuinile în zona Oltina nu sunt veninoşi, dar oamenii îi stârpesc peste tot unde îi întâlnesc. În ultimii ani, Iuliana a găsit câţiva şi prin curte, dar nu s-a obosit niciodată să îi alunge. “Aici e ca o ţară a şerpilor, sunt mulţi, că-i şi apă multă… Vara, mergem să ne scăldăm la Dunăre şi şerpii înoată în jurul nostru, fără să ne facă vreun rău… Unii intră în case sau în curţile oamenilor, pe alţii îi mai găsim încolăciţi pe garduri, dar ce să le faci? Tot de la Dumnezeu sunt daţi”, ne spune ea.


Citiţi mai mult pe Evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus