joi, 27 octombrie 2011

Despre relatii ...

     Intr-o relatie este nevoie de doi, si cred ca cel mai mult este nevoie de acceptare si comunicare. Iubirea conteaza cu siguranta, insa e nevoie de mult mai mult decat iubire. Da ... cred ca este nevoie de acceptare a independentei celui de langa tine, este important sa fii constient ca cel de langa tine are nevoie, uneori, de spatiul lui ...
    Indragosteala este doar prima faza a relatiei voastre, insa ceea ce urmeaza dupa este o perioada de descoperire si de iubire adanca, perioada de liniste cu putini curenti.

   Este normal sa vrei sa stai langa partenerul/partenera de viata si sa petreci timp cu el/ea, insa cea mai mare greseala pe care o facem de cele mai multe ori este faptul ca uitam faptul ca cel/cea de langa noi are nevoie de intimitate ... are momente in care vrea sa fie doar el/ea cu el/ea.
    Pe de alta parte este foarte important ca sa existe interese comune, dar in acelasi timp sa incercam sa ne pastram individualitatea, caci daca cel/cea de langa noi s-au indragostit de noi, cu siguranta au facut acest lucru si datorita personalitatii noastre. Este ok sa ai interese comune cu partenerul/partenera, insa nu este nimic in neregula ca ambii parteneri sa aibe si interese proprii ... nu incercati sa va implicati in interesele persoanei de langa voi daca aceste interese nu fac parte din lucrurile care va plac ... doar acceptatiile partenerului/partenerei.
    Este clar ca nu exista un cod de legi care sa faca ca relatiile sa mearga, sa ne invete cum sa facem ca relatia noastra sa fie perfecta ... si atunci cred ca cel mai indicat este sa constientizezi problemele din cuplu si sa le accepti. Trebuie sa invatam ca sunt lucruri cu care mereu vom avea dezacorduri cu partenerul/partenera si atunci cel mai bine este sa nu incercam sa le rezolvam, caci incercand asta unul dintre parteneri va trebui sa isi sacrifice ideiile si credintele si acest lucru nu va va face bine nici unuia dintre voi ... practic nu este ok ca unul dintre parteneri sa renunte la crezurile sale.
   Te certi cu cel/cea de langa tine ... nu este absolut nici o problema, totul este sa ai grija sa nu il/o jignesti pe cel/cea de langa tine, nu ii ataca valoarea. In timpul ceartei asculta argumentele si nu intrerupe, este foarte important, insa extrem de greu.
   Uneori nu este bine sa spui tot ceea ce ai pe suflet, e posibil ca sa il/o ranesti pe cel/cea de langa tine.
   Sexul este important intr-o relatie, insa nu este cel mai important.Sexul este important pentru ca ne ofera momente te repaus din cotidian ajutandu-ne sa exersam apropierea si vulnerabilitatea, insa in acelasi timp reprezinta o sursa de frustrari ce apar intr-o relatie.
   Fa mereu tot ceea ce iti place, daca aceste lucruri va plac amandorora este cu atat mai bine.Uita povestea ca cel/cea de langa tine te poate face fericita/fericit, sau ca doar intr-o relatie te simti implinit/implinita ... nu este adevarat ... doar tu poti face in asa fel incat sa te simti implinit/implinita, fericit/fericita.
   Nu cauta defecte, cauta lucrurile care v-au apropiat ... sunt mult mai importante si invata sa traiesti cu cel/cea de langa tine ... nimeni nu este perfect.
   Si cel mai important din punctul meui de vedere, nu cauta sa il/o schimbi ... si tu esti al fel de dator/datoare sa te schimbi. Nu te-ai cuplat cu o marioneta, te-ai cuplat cu un om cu crezuri si principii ... important este ca pe parcursul relatiei sa va schimbati amandoi.
  
  
   
   
     

Un comentariu:

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus