miercuri, 20 aprilie 2011

Despre ultima campanie PSI

             Stiti deja cu totii despre ultima campanie outdoor a PSI Romania , o campanie ce s-a dorit o campanie sociala de educare a populatiei referitoare la orientarea persoanelor gay , campanie care in societatea noastra conservatoare a starnit numeroase controverse .
      Conform declaratiilor lui Cristi Branea ( manager de proiect PSI Romania ) prin aceasta campanie cei de la PSI doresc sa constientizeze societatea romaneasca ca orientarea sexuala nu este o alegere , ci doar unii oameni se nasc diferit , simt diferit fata de altii . Conform celor de la PSI campania isi doreste sa schimbe pozitiile negative ale societatii romanesti cu privire la persoanelor ce apartin minoritatilor sexuale , scopul precis fiind acela ca orientarea sexuala nu este o alegere si cu atat mai putin o boala .

     Pe de alta parte specialistii sunt impartiti din acest punct de vedere unii considerand ca orientarea sexuala se dobandeste in timp , in timp ce alti specialisti considera ca orientarea sexuala se dobandeste inca din timpul sarcinii fiind influentata de mecanisme fizice prenatale .
     Ei bine dupa caum deja ati vazut pe toate canalele media campania a iscat un intreg scandal , pornind de la faptul ca pentru imagine s-a folosit un copil  , pana la momentul ales de desfasurare al campaniei ( pentru cei care nu stiu  - desi nu cred - ne aflam in postul Pastelui - considerata de Biserica cea mai mare sarbatoare a crestinatatii ) . Si astfel de aici cei din presa au speculat subiectul si a inceput " balciul " , cei de la Noua Dreapta bucurandu-se inca o data de vizibilitate pe media ( de obicei ei apar la doar in perioada Gay Fest-ului , ca doar si cei din presa trebuie sa isi faca subiectele pentru umplerea spatiului de emisie :P ) .
    Intradevar se stie ca Biserica are o puternica influneta in sociatatea romaneasca , insa acum revenim la mesajul biblic care din cate stiu eu face refererire la toleranta si iubire ... in nici un caz la ura si discriminare , plus ca pe de alta parte intr-un stat laic asa cum se vrea Romania anumite chestiuni nu sunt decise de Biserica ci de catre organele abilitatea sa faca acest lucru si nu cred ca Biserica are dreptul sa isi dea cu parerea daca aceasta campanie este legala sau nu caci spatiul public , nu este un spatiu religios .
    Asadar , din punctul meu de vedere , Biserica , mai ales in aceasta perioada , ar fi trebuit sa indemane la toleranta ci nu la discriminare .
     Pe de alta parte cei care au vandalizat afisele au suportat consecintele , pe internet aparand poze si filmulete cu cei care se ocupau cu vandalizarea bannerelor  ... se pare ca nimeni  dintre cei care ar fi trebuit nu s-a autosesizat ( sau cel putin nu stiu eu ) ... Uitati si linkul catre filmuletul cu cei care se ocupa cu vandalizarea spatiului public : http://www.youtube.com/watch?v=Z-D_wk-6zdM
    OK ... poate ca folosirea unui copil in aceasta campanie nu este cea mai inspirata , dar pana acum nimeni nu a facut referire la mesajul campaniei ... ci doar la imagine si la perioada aleasa pentru demararea ei ... pe de alta parte vorba cuiva ( imi cer scuze dar nu mai retin cine ) daca s-ar fi folosit o imagine cu doi barbati / doua femei sarutandu-se nu ar fi fost mai grav , tinand cant ca bannerele sunt amplasate in locuri publice si daca intr-adevar orientarea sexuala este influnetata de factori sociali , minorii nu ar fi fost mult mai influentati de ceea ce vedeau in momentul in care treceau prin zona de amplasare a bannerelot ? Hmmm ... eu cred ca da ...
     Chiar ... daca copilul vostru ar avea o alta orientare sexuala cum ati reactiona ... cum ar reactiona societatea ? Important este ca copilul va creste si indiferent de orientarea lui sexuala este pur si simplu viata lui , nu a familiei si cu atat mai mult a societatii in care traieste ...


UPDATE :  Acum cateva minute invitat la postul B1 TV , Cristi Branea a incercat inca o data sa argumenteze si sa defineasca scopul campaniei , subliniind inca o data ca , citez ; " Spatiul public , nu este un spatiu religios ! "

UPDATE II : Link-ul de pe http://www.darkq.net/ in care Cristi Branea vorbeste despre panourile publicitare din cadrul campaniei PSI Romania
 http://www.darkq.net/zi-de-zi/cristian-branea-despre-panourile-publicitare-anti-discriminare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus