miercuri, 15 iunie 2011

Inchisoare pentru persoanele seropozitive care fac sex ...

    Undeva in cursul lunii aprilie , scriam despre un proiect legislativ prin care persoanele seropozitive care isi infectau partenerii in mod voit riscau inchisoarea .
    Azi deschizand pc-ul si citind ca in fiecare zi presa si lista de bloguri pe care o citesc in mod periodic aflu ca noul proiect , in dulcele stil romanesc , are si cateva hibe  ... insa ceea ce m-a facut sa revin asupra postului din aprilie a fost faptul ca proiectul de lege in forma sa actuala nu face distinctia intre HIV si SIDA si nici nu arata clar care sunt motivele pentru care o persoana seropozitiva ar putea face o excursie de cativa ani buni la inchisoare.
   In forma initiala ( cea din aprilie ) pedeapsa cu inchisoare o primeau personale seropozitive care care stiau ca sunt seropozitive si isi infectau in mod voit partenerul cu HIV , ceea ce ar fi putut duce la decesul partenerului ( in cazul in care acesta nu ar fi stiut si nu ar fi urmat tratamentul ) .

   Textul legii are o mare hiba ( de astfel nu e prima lege din Romania prost formulata care lasa loc de interpretari ) si anume , citez " Transmiterea unei boli venerice prin raport sexual, prin relaţii sexuale între persoane de acelaşi sex sau prin acte de perversiune sexuală, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani. Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit - SIDA - de către o persoană care ştie că suferă de această boală se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani. Dacă fapta a avut ca urmare decesul victimei, pedeapsa este închisoarea de la şapte la 15 ani ".
   Pe langa faptul ca legea nu face clar dinstinctia clara intre HIV si SIDA , ceea ce mie imi demonstreaza ca legea este facuta cam dupa ureche , domnii parlamentari neavand mica curiozitate de a se decumenta cat de cat despre ce vorbesc , legea  nu specifica cum poti dovedi ca persoana nou infectata a stiut sau nu ca partenerul era seropizitiv ...
  Un lucru bun este faptul ca legea extinde culpabilitatea catre toate mijloacele de infectare si nu se rezuma doar la contactul sexual .
   O alta intrebare care imi starneste curiozitatea este ce se intampla cu cei care nu stiu ca sunt seropozitivi si isi infecteaza partenerul ( multe persoane fac sex neprotejat dupa cum se stie ) , poti trimite la inchisoare pe cineva care nu stia ca este seropozitiv si si-a infectat partenerul ; caci noul cod penal care intra in vigoare incepand cu 1 octombrie prevede urmatoarela , citez :
  "Art. 357 Contaminarea venerică
(1) Transmiterea unei boli venerice, prin raport sexual sau alte acte sexuale, de către o persoană care ştie că suferă de o astfel de boală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Instanţa de judecată va dispune măsura de siguranţă a obligării la tratament medical.
Art. 358 Transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit
(1) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA – de către o persoană care ştie că suferă de această boală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.
(2) Transmiterea, prin orice mijloace, a sindromului imunodeficitar dobândit – SIDA – de către o altă persoană decât cea prevăzută în alin.(1), se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 12 ani.
(3) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) şi (2) s-a produs moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.
(4) Când fapta prevăzută în alin.(2) a fost săvârşită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă a cauzat moartea victimei pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.
(5) Tentativa la infracţiunile prevăzute în alin.(1) şi (2) se pedepseşte."
  Ei bine se pare ca inca o data legile se fac putin cam dupa ureche , sau poate nu stiu eu si domnii parlamentari au o norma lunara ori trimestriala de facut legi ...
  

Mai multe informatii despre acest subiect gasiti pe TotalGay ,Antena 3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus