vineri, 10 august 2012

Unde iesim ... sau cum sa te simti turist in propriul oras ...

   Cum ar fi ca pret de cateva clipe sa te simti asemeni unui turist in propriul tau oras? Te-ai gandit vre-odata la asta ... hmmm ... cu siguranta ti-ar placea ...
   Unul dintre lucrurile care imi place in Bucuresti este faptul ca, desi stau de peste 6 ani in el, mereu descoapar locuri noi. Stiu foarte multi oameni nascuti si crescuti pe "splaiul Dambovitei" care habar nu au de multe locuri din Bucuresti sau care nu stiu ca existe multe alte locuri absolut superbe, innafara Centrului Vechi, in care se poate iesi.
   Ei bine dragilor, unul dintre locurile superbe proaspat descoperite, este un loc ce l-am descoperit accidental, datorita unul link ce l-am primit pe mail, dar m-am "indragostit" de acest loc imediat ce i-am trecut pragul.
  Counting Crows Cafe&Hostel, caci despre el este vorba, este un hostel situat in vecinatatea centrului Bucurestiului, pe str. Ocolului la nr. 20. Ca sa va faceti o idee strada este situata in labirintul cuprins intre str. Mihai Eminescu si sos. Stefan cel Mare pe de o parte si str. Polona si Calea Mosilor pe de alta parte, oarecum in vecinatatea Pietei Gemeni.
   Locul care este in egala masura hostel cat si bar beneficiaza de o superba terasa cu hamace, pat suspendat si baldachine.
   Pentru ca atat eu cat si amicii mei suntem mari fani ai explorarilor urbane, turul facut impreuna cu Radu, una dintre gazde, s-a asemanat foarte mult cu o asemenea explorare.  Interiorul arata abosolut demential, decoarat cu obiecte unice sau puse intr-o lumina ce da un aer aparte locului si cu desene executate de Pisica Patrata.
  Ca sa va faceti o idee asupra preturilor va pot spune ca o bere e undeva in jurul la 9 lei, iar o limonada cam 10 lei. Celelalte preturi la bauturi nu le mai stiu exact insa va pot spune ca nu sunt foarte mari.
   Pentru ca mi-a placut atat de mult locul,  bineinteles ca m-am interesat si de preturile pentru cazare, caci atat pe mine cat si pe prietenii mei ne tenteaza ideea ca macar pentru o noapte sa ne simtim turisti in propriul oras, si astefel am aflat ca un pat este 12 euro/zi.
   Hostelul beneficiaza si de alte facilitati printre care wifi sau organizarea de tururi ale capitalei.
   Asadar daca vreti ca macar pentru cateva clipe sa va simtiti turisti in propriul oras, Counting Crows Cafe&Hostel este locul perfect.














 


Sursa foto: Metropotam
                   arhiva personala

Un comentariu:

  1. Felicitari Mada , imi place ....ca-ti place sa fii " explorator " al Bucurestiului , orasul pe care vad ca l-ai/te-ai adaptat . Si mai imp place si apreciez ceva . Faptul ca cele scrise de tine au un stil aparte . Desi nu prea erati voi incantati candva de dna. Ene cred ca dansa ar fi incantata de stilul tau componstic . La fel si dna. Cincu . Poate , cine stie , vreodata vor avea ocazia sa fie bucuroase de cele ce faci tu .
    Si sa nu uit sa-ti spun ca m-ar tenta si pe mine sa dorm o seara-n hamac . Desigur in vara urmatoare dar .... mai exista un dar , dupa cum vezi .... sa nu fie tantari si sa fie o noapte cu luna plina . Daca n-as putea sa dorm datorita ineditului , macar sa privesc luna plina si daca cumva mai este ratacit vreun greier cum este pe la mine prin curte si-mi canta frumos ar fi perfect si mai ales romantic , nu ?

    RăspundețiȘtergere

Citeste si ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Spune NU drogurilor!

7 Seri Bucuresti

Metropotam

Adopta un catelus